آلومینیوم چیست؟

یکی از پرکاربردترین فلز‌ها در فضاهای صنعتی و غیر صنعتی آلومینیوم است. این فلز نقره‌ای رنگ نرم و ضعیف بوده اما در عین حال قابلیت چکش پذیری نیز دارد. آلومینیوم به دلیل سبک بودن، قابلیت انتقال و انعکاس حرارت مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای کاربری های خاص درجات متفاوتی دارند که در این مقاله با آن ها آشنا می‌شویم.

آلومینیوم چیست؟

از نظر کیفیت و ارزش آلومینیوم بعد از آهن کاربردی ترین فلز است چرا که در تمامی بخش های صنعت و همچنین ساخت مصالح مورد استفاده قرار می‌گیرد. سبک بودن،استحکام بالا و مقاومت در برابر خوردگی از مواردی است که باعث می‌شود این فلز نقره‌ای رنگ کاربرد‌های زیادی داشته باشد. از دیگر ویژگی های این فلز می‌توانیم به قابل بازیافت بودن و با دوام بودن آن در برابر پوسیدگی اشاره کرد. آلومینیوم ها با عناصر دیگری مثل مس، منیزیوم و منگنز و غیره ترکیب می‌شوند تا آلیاژ ها را تشکیل دهند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند.

 

آلومینیوم

ویژگی های اصلی آلومینیوم

سبک بودن

وزن سبک آلومینیوم ها باعث حمل ونقل آسان و راحت می‌شود در نتیجه برای انتقال آن مشکلی به وجود نمی‌آید و این کار به راحتی انجام می‌شود.

خاصیت شکل پذیری

ویژگی شکل‌پذیری آسان این فلز باعث می‌شود به راحتی به صورت میله ، لوله ، صفحه و فویل دربیاید.

قابلیت ارتجاعی بودن

این ویژگی آلومینیوم باعث می‌شود اگر عنصر خارجی به این فلز ضربه‌ای وارد کند یا به عبارتی نیرویی با آن تماس داشته باشد در کوتاه ترین زمان می‌تواند به حال قبلی خود بازگردد.

مقاومت بالا

آلومینیوم نسبت به وزن سبکی که دارد مقاومت بسیار بالایی نسبت به بسیاری دیگر از فلزها دارد.

ضد زنگ بودن

این فلز در برابر بسیاری از مواد موجود در اتمسفر مقاوم است در نتیجه در برابر خوردگی توسط آن ها نیز مقاومت بالایی دارد.

انتقال الکتریکی و حرارتی بالا

آلومینیوم بعد از نقره و مس و طلا بیشترین انتقال حرارت را دارد

قابل بازیافت بودن

این فلز قابل یازیافت بوده در نتیجه استفاده از آن به محیط زیست نیز آسیبی نمی‌رساند.

غیر مغناطیسی بودن

باوجود انتقال الکتریکی بالا آلومینیوم این فلز غیر مغناطیسی بوده و جرقه نمی‌زند.

قابلیت بازتاب نور

انعکاس و بازتاب نور در آلومینیوم به سطح صیقلی آن بستگی دارد در حالت کلی آلومینیوم می‌تواند بیش از 80 درصد اشعه مرئی و اشعه های نامرئی که طول موج مرئی در دو انتهای طیف نور دارند را بازتاب کند.

قابلیت اتصال راحت

آلومینیوم ها می‌توانند با روش های جوشکاری، لحیم کاری، چسب کاری و پرچ کاری به راحتی به یکدیگر یا به جسم دیگر متصل شوند.

 

آلومینیوم

کاربرد آلومینیوم در ساختمان سازی

فاکتورهای زیادی از جمله : وزن سبک ، شکل پذیری بالا ، استحکام بالا ، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی ، عدم نیاز به رنگ شدن و در نهایت طول عمر بالا این متریال باعث می‌شود هزینه و زمان احداث پروژه ها کاهش یابد.
همچنین باید توجه داشته باشیم که از این متریال در قسمت های خیس پروژه از جمله حمام و سرویس بهداشتی جهت نصب کابین دوش شیشه ای و یا درب سرویس بهداشتی می‌توان استفاده کرد.

پروفیل آلومینیوم چیست؟

از نظر لغوی، پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع در طول مشخصی است. در دنیای فلزات و ساخت و ساز، پروفیل شامل انواع مختلفی می‌باشد. اصلی‌ترین کاربرد پروفیل‌ها برای ساخت درب و پنجره‌های فلزی می‌باشد.
برای تولید پروفیل آلومینیوم، ابتدا ماده اولیه را که بیلت آلومینیومی نام دارد، تحت فشار بسیار بالا و درجه حرارت مناسب قرار می‌دهند. سپس آن را از میان قالب های مخصوصی حرکت می‌دهند. به این ترتیب ماده اولیه تغییر شکل می‌یابد و به اشکال مورد نظر درمی‌آید. به خاطر اعمال فرآیند حرارتی و فشار بالا روی فلز آلومینیوم، ماده اولیه کاملا تغییر شکل پیدا می‌کند و در نتیجه پروفیل آلومینیوم تولید می‌شود.

یکی از ویژگی های مهم پروفیل آلومینیوم، زیبایی آن است. این فلز به دلیل داشتن رنگ روشن، حس زیبایی و تمیزی بیشتری را به ساکنان ساختمان انتقال می‌دهد. همچنین استحکام و مقاومت بالایی دارد و به همین دلیل برای استفاده در ساختمان‌های مسکونی و اداری مناسب است. وزن پروفیل‌های آلومینیومی نسبت به پنجره‌های یو پی وی سی سبک‌تر است و قابلیت بازیافت دارند. همچنین در طرح و رنگ‌های مختلف، در بازار به فروش می‌رسند.

 

پروفیل آلومینیومی

انواع درجات آلومینیوم

انتخاب درجه آلومینیوم با توجه به نوع کاربری که نیاز داریم بسیار اهمیت دارد. در ادامه با انواع درجات آلومینیوم ها آشنا می‌شویم تا بهترین انتخاب را داشته باشیم.

آلیاژ 1100

این گرید که نوعی آلومینیوم خاص است بسیار نرم و انعطاف پذیر است در نتیجه برای کارهایی که به فرم دهی بیشتر نیاز داریم بسیار مناسب است این آلیاژ در برابر خوردگی بسیار مقاوم می‌باشد و همچنین از ویژگی های خوب این آلیاژ این است که با هر روشی جوش داده می‌شوند .
این نوع معمولا در صنایع شیمیایی و غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آلیاژ 2011

این نوع مقاومت مکانیکی بسیار بالایی دارد در نتیجه برای تولید قطعات پیچیده و دقیق کاملا مناسب است.

آلیاژ 2014

این نوع آلیاژ مبتنی بر مس است و دارای مقاومت بسیار بالایی است در نتیجه در بسیاری از زمینه های ساختاری هوا فضا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آلیاژ2024

آلیاژ 2024 معمولا به دلیل مقاومت بالا در برابر خستگی در کاربری هایی که بحث قدرت نسبت به وزن مطرح باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد و از رایج ترین آلیاژ هاست.

آلیاژ 3003

این نوع آلیاژ با منگنز ترکیب شده و نسبت به آلیاژ هایی که بالا تر معرفی کردیم از مقاومت بالاتری برخوردار است. آلیاژ 3003 به دلیل کارایی بالایی که دارد از پرکاربردترین آلیاژ هاست.

آلیاژ 5052

بالاترین میزان مقاومت میان گرید های مختلف آلومینیوم مربوط به آلیاژ 5052 است . این نوع آلومینیوم را در محیط های مرطوب نیز می‌توان استفاده کرد بدون زنگ زدگی و خوردگی.

آلیاژ 6061

اگر نیاز به مقاومت بالا در خوردگی و جوش دادن آلیاژ به هر روشی هستید آلیاژ 6061 از بهترین انتخاب ها برای شماست ، این نوع آلیاژ به دلیل کیفیت خوبی که دارند از مهم‌ترین آلیاژ ها به حساب می‌آید.

آلیاژ 6063

این نوع آلیاژ به عنوان آلیاژ معماری نیز شناخته می‌شود، به دلیل خواص کششی بالا و مقاومت بالا در برابر خوردگی در پروژه های داخلی و خارجی معماری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آلیاژ 7075

آلیاژ 7075 نسبت به وزن کمی که دارد از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است ، این نوع آلیاژ را مس‌توان به صورت نقطه‌ای یا فلش جوش داد.

آلیاژهای مناسب آلومینیوم برای پروژه های معماری

انتخاب گرید مناسب در پروژه‌های معماری بسیار اهمیت دارد گریدهای مناسب این نوع پروژه 3003 / 6061 / 6063است

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 3.8]
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *