نرده معمولا یک رکن جدا نشدنی از پله است اگر به اطراف خود نگاه کنید متوجه میشوید که نردهها در طرحها و مدلهای مختلف توسط متریالهای متفاوت با توجه به دکوراسیون و سبک معماری بنا وجود دارند. امروزه دیگر تنها کاربری مهم نرده حفاظت و ایمنی نیست بلکه یک عنصر دکوراتیو در دکوراسیون ساختمان نیز به حساب میآید، در نتیجه هنگام انتخاب نوع و متریال نرده حتما باید دقت کنیم تا با فضای ما سازگار باشد. در این مقاله انواع نرده راه پله را معرفی و مزایا و معایب آن ها را بررسی میکنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را با توجه به پروژه خود داشته باشید.
آیا استفاده از نرده در راه پله ضروری است؟
استفاده از نرده در کنار راه پله به دلایل زیادی ضروری و لازم است. مهمترین و اصلی ترین دلیل آن مربوط به مسائل ایمنی و حفاظتی است. چرا که استفاده از نرده میزان خطرات احتمالی برای کسانی که در رفت و آمد هستند و از پله استفاده میکنند را کاهش میدهد به خصوص هنگام استفاده کودکان از پله این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند. همچنین باید دقت داشته باشیم:
- راه پله هایی که بیشتر از چهار پله دارند حتما باید دارای حفاظ و نرده باشند.
- پلههایی که از دو طرف خالی هستند و از هیچ طرفی به دیوار متصل نیستند حتما باید نرده داشته باشند.
- همچنین نکته مورد توجه بعدی در دکوراسیون داخلی خونهها و ویلاهای دوبلکس است، زیرا در این پروژهها نرده راه پله اهمیت زیادی در زیبایی فضا و دکوراسیون داخلی دارد و متریال و مدل آن باید با توجه به سبک معماری فضا انتخاب شود.
انواع نرده راه پله از نظر متریال
نرده نیز مانند دیگر تجهیزات ساختمان از متریالهای مختلفی ساخته شده است که این موضوع به ما کمک میکند که با توجه به دکوراسیون فضا و سلیقه هر فرد بهترین انتخاب را داشته باشیم. در ادامه با انواع متریالهای مختلف نرده آشنا میشویم:
نرده چوبی
متریال طبیعی چوب از گذشته تا به امروز در صنعت ساختمان سازی و طراحی داخلی فضا مورد استفاده قرار گرفته و هنوز هم یکی از پرطرفدارترین متریال هاست که به زیبایی و جذابیت فضا میافزاید.
نرده راه پله چوبی نیز از گذشته تا به امروز در طرحها ، شکلها و مدلهای مختلف مورد استقبال مردم و طراحان قرار گرفته است. نرده راه پله چوبی باعث زیباتر شدن فضا و همچنین گرم و صمیمی شدن آن میشود. اما ایرادی که دارد این است که با گذشت زمان جلای خود را از دست میدهد و باید بعد از چند وقت دوباره آن را جلا داد یا رنگ نمود در نتیجه مراقبت و نگهداری از نرده چوبی بسیار مهم و حائز اهمیت است. اغلب از چوب راش و روس برای ساخت نرده چوبی استفاده میشود.
از نرده چوبی معمولا برای پلههای سنگی و چوبی استفاده میشود که این مدل برای فضاهایی که معماری مدرن دارند خیلی مناسب نیست.
نرده استیل
یکی دیگر از انواع نرده راه پله نرده استیل میباشد. استیل به دلیل استحکام و دوام بالایی که دارند انتخاب مناسبی برای راه پله است. این نرده برخلاف نرده چوبی نیازی به مراقبت ندارد چرا که دوام و عمر بالایی دارد در نتیجه دچار خوردگی و زنگزدگی نمیشود، همچنین در بلند مدت جلا خود را از دست نمیدهد و دچار تغییر رنگ نیز نمیشود. این نوع نرده آلودگی را به خود جذب نمیکند در نتیجه استفاده از آن برای تمام فضاها به خصوص بیمارستانها بسیار مناسب است .
وزن سبک استیل باعث میشود ایمنی بیشتری برای افرادی که در پروژه حضور دارند ایجاد شود.
تنها ایراد نرده استیل جا ماندن اثر انگشت بر روی این نوع نرده است.
نرده استیل را میتوان با شیشه ترکیب نمود و در فضاهای مدرن از آن استفاده کرد این نرده باعث افزایش جذابیت فضا نیز میشود.
نرده شیشه ای
ایدهآل ترین متریال در طراحی داخلی فضاهای مدرن شیشه است، به همین دلیل نرده راه پله شیشه ای نیز امروزه مورد استقبال بسیاری از کسانی که معماری مدرن را میپسندند قرار گرفته است.
شیشههای نشکن مانند شیشه سکوریت و شیشه لمینت با توجه به مقاومت بالایی که در برابر رطوبت، آب و هوا و همچنین ضربه دارند انتخاب بسیار مناسبی برای تولید نرده شیشهای هستند. این شیشهها با توجه به سیستم مهار کننده در نوع لمینت دو لایه و سکوریت تک لایه هستند که یا با بدون پایه و به صورت یکپارچه یا با پایه و گارد نصب میشوند.
باید به این نکته توجه کنیم که یراقآلاتی که در نصب شیشه استفاده میشود از جنس استیل ضد زنگ و یا آلومینیوم انتخاب شود تا در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاومت داشته باشند.
ترکیبب شیشه و استیل در ساخت نرده باعث میشود علاوه بر مقاومت و عمر طولانی نرده زیبایی و جذابیت فضا نیز دو چندان شود.
انواع نرده راه پله شیشه ای اکسیدال
نرده شیشه ای اکسیدال دارای انواع مختلفی میباشد که استفاده از آنها باعث زیبایی و مدرن شدن محیط میشود. از انواع نرده های شیشه ای میتوان به نرده شیشه ای اکسپوز، دفنی، اسپیگات، پوینت فیکس، هنزا، دی لاین، دو لاین و… اشاره کرد.
از بهترین و مناسب ترین نرده های اکسیدال برای استفاده در راه پله ها نرده شیشه اسپیگات، پوینت فیکس، هنزا، اکسپوز و دفنی میباشد.
بیشتر بخوانید: انتخاب بهترین نرده شیشه ای
مزایا استفاده از نرده شیشه ای
- نور و روشنایی به فضا میبخشد.
- فضا را مدرن و زیبا میکند.
- لکهای ایجاد شده روی نرده ها به راحتی قابل پاک شدن هستند.
- این نرده ضدزنگ، ضد آب و ضد خش است پس در نتیجه در اکثر فضاها حتی در مکانهایی که آب و هوا مرطوب دارند مورد استفاده قرار میگیرد.
در نتیجه نرده راه پله شیشه ای یکی از پرطرفدارترین نردهها در معماری مدرن امروزه است. البته باید دقت داشته باشید که این نردهها توسط افراد ماهر و مجرب نصب شوند.
بیشتر بخوانید: مزایا و معایب نرده شیشه ای
نرده فلزی
فلز همیشه متریالی محکم و مقاوم است در نتیجه نرده فلزی نیز از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است که این موضوع باعث امنیت بیشتر در فضا میشود. این متریال باتوجه به مقاومت بالایی که دارد و قیمت به صرفه آن انتخاب خوبی برای ساخت انواع نرده راه پله است اما عیب بزرگ آن این است که نرده فلزی مقاومت زیادی در برابر زنگزدگی ندارد.
ویژگیهای نرده با کیفیت بالا
کیفیت نرده ها با توجه به نکاتی خاص بالاتر میرود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
ارتفاع استاندارد
این نکته هم برای ایمنی بالا هم برای زیبایی راه پله ها بسیار اهمیت دارد. البته هدف اصلی نرده ایجاد محافظ برای مصرف کننده است که در کنار امنیت در زیبایی فضا نیز تاثیر بسزایی دارد.
- ارتفاع استاندارد نرده از روی لبه پله حداقل هشتاد سانتی متر باشد.
- فاصله بین اجزای عمودی نرده نباید از یازده سانتی متر کمتر باشد.
نصب صحیح
نصب نرده راه پله در هر مدل و متریالی باید توسط افراد مجرب و ماهر انجام شود. زیرا این موضوع باعث میشود از ایجاد ضربه و یا خوردگی در نردهها جلوگیری شود همچنین ایمنی نرده افزایش مییابد.
مواد اولیه با کیفیت
همانطور که بالاتر اشاره کردیم نردهها هرکدام از متریالهای مختلفی تشکیل شدهاند که همین موضوع باعث میشود طول عمر متفاوتی داشته باشند با این حال اگر از مواد اولیه مرغوب و با کیفیت استفاده کنیم میتوانیم طول عمر نرده را افزایش دهیم.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع نرده راه پله آشنا کنیم تا بتوانید بهترین انتخاب را باتوجه به نیاز و معماری فضا خود داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.