شیشه ساتینا _ مات

امروزه در معماری مدرن شیشه به یکی از متریال های پرطرفدار تبدیل شده و در بسیاری از بنا ها که طراحی مدرن دارند از شیشه به عنوان مصالح ساختمانی استفاده می‌کنند. یکی از دلایل استفاده از شیشه به عنوان مصالح ساختمانی زیبایی و تامین نور برای فضا داخلی ساختمان است و همچنین قابل بازیافت بودن شیشه نیز از دیگر دلایلی است که این متریال را بسیار پرطرفدار کرده است، همانطور که می‌دانید شیشه انواع متفاوتی دارد یکی از پرطرفدارترین و پرکاربرد ترین آن ها شیشه ساتینا یا مات است که در این مقاله قصد داریم با آن آشنا شویم.

شیشه ساتینا چیست؟

شیشه ساتینا نوعی شیشه مات است که برای اولین بار در دهه 1880 ساخته شد و در فضاهایی که احتیاج به حریم شخصی داریم و درعین حال می‌خواهیم از حداکثر نور طبیعی در فضا استفاده کنیم بهترین انتخاب است.
شیشه ساتینا نسبت به شیشه های دیگر مقاومت بالاتری دارد اما از لحاظ مقاومت و ضخامت مانند شیشه سکوریت است و در مقایسه با شیشه سند بلاست بسیار صاف و یکدست است.
از نظر ضخامت با توجه به کاربری آن، شیشه ساتینا در ضخامت 4 تا 12 میلی متر تولید می‌شود.
برای هماهنگی بیشتر این متریال با فضا اطراف پس زمینه های شیشه ساتینا طرح های متفاوتی دارند مثل : آینه‌ای، رنگی و بی رنگ

انواع شیشه ساتینا

شیشه ساتینا انواع مختلفی دارد که با توجه به کاربری و نیاز مشتری متفاوتند:

  • شیشه دو جداره
  • شیشه سکوریت
  • شیشه لمینت
  • شیشه رنگی

مزایا شیشه ساتینا

  • از مهم ترین مزایا این شیشه حفظ حریم خصوصی افراد است، این شیشه با تار کردن دید، هر چیزی را که پشت آن قرار دارد را پنهان می‌کند و امکان دیده شدن آن را به بیرون نمی‌دهد. به همین دلیل از این شیشه ها در پارتیشن اداری و درب های داخلی مانند درب سرویس بهداشتی استفاده می‌شود.
  • این شیشه ها مقاومت بالاتری نسبت به شیشه های شفاف معمولی در برابر شکسته شدن دارند، در نتیجه از امنیت بالاتری برخوردارند.
  • شیشه ها کاملا قابل بازیافت هستند.
  • این شیشه مقاومت بالایی در برابر رطوبت و آب و هوا سخت دارد.
  • استفاده از این شیشه در نما ساختمان باعث می‌شود از وجود اشعه مضر آفتاب به داخل فضا جلوگیری شود، اما نور طبیعی مورد را کاهش نمی‌دهند.
  • این شیشه علاوه بر ایجاد حریم خصوصی نور مورد نیاز فضا را تامین می‌کند.
  • برخلاف شیشه شفاف و سند بلاست تمیز کردن شیشه ساتینا بسیار آسان است.
  • در دفاتر اداری ایجاد آرم و لوگو شرکت بر روی شیشه مات باعث تبلیغات و روابط بهتر با مشتریان می‌شود.
  • تعویض این شیشه ها بسیار آسان است.

شیشه ساتینا  شیشه مات_ ساتینا

کاربرد شیشه ساتینا

با توجه به اهمیت بالای شیشه در معماری مدرن و به خصوص خاصیت مات بودن شیشه ساتینا این شیشه کاربرد های زیادی در فضای داخلی منازل و اداره ها دارد. با وجود اینکه هیچ محدودیتی در استفاده از شیشه ساتینا وجود ندارد این شیشه در فضاهایی از جمله : کابین دوش شیشه ای (حمام شیشه ای) ، پارتیشن شیشه ای، درب شیشه ای، بالکن شیشه ای و نمای شیشه ای ساختمان کاربرد بیشتری دارد.

کابین دوش شیشه ای

استفاده از شیشه ساتینا یا مات در حمام بسیار پرطرفدار است، چرا که به عنوان پوششی است برای هر آن چه در پشت آن وجود دارد.

پارتیشن اداری شیشه ای

از این نوع شیشه برای ادارات و ساختمان های تجاری به عنوان پارتیشن نیز استفاده می‌شود، زیرا با جدا کردن فضاهای مختلف و دید نداشتن به دیگر فضاها باعث ایجاد حریم خصوصی برای کارکنان می‌شود در عین حال نور فضاها نیز گرفته نمی‌شود.

نما ساختمان و ساخت پنجره

استفاده از این شیشه در نما و یا پنجره های ساختمان باعث می‌شود حریم خصوصی داخل حفظ شود و همچنین نور کافی تامین شود.

درب های داخلی و سرویس بهداشتی

یکی از پرکاربرد ترین موارد استفاده شیشه ساتینا در درب های شیشه ای داخلی مانند درب سرویس بهداشتی، حمام و درب های اتاق ها می‌باشد. اگر اشیا یا افراد در فاصله خیلی نزدیک در پشت شیشه باشند، امکان دیدن آن ها به صورت تار موجود است اما هرچه فاصله با شیشه اشیا و افراد بیشتر شود دید نیز کم تر می‌شود.

 

کابین دوش شیشه ای مات پارتیشن شیشه ای ساتینا درب شیشه ای مات

نحوه تولید شیشه ساتینا

برای تولید این شیشه از اسید فیوریک استفاده می‌شود . به این صورت که ابتدا در کارخانه یک روی شیشه را با اسید به خوبی می‌شویند تا جایی که سطح شیشه کاملا مات شود، این شستشو با اسید باعث می‌شود بر خلاف شیشه های سند بلاست (شیشه های سند بلاست با پرتاب بافشار ماسه به سطح شیشه مات میشود به همین دلیل سطح شیشه دارای فرورفتگی های ریز می‌باشد) سطح شیشه کاملا یکسان و یک دست شود.

در واقع شیشه ساتینا تحت عملیاتی شیمیایی در واکنش به غبار ریز اسید هیدروفلوِئوریک قرار می‌گیرد و این باعث مات شدن آن و از دست دادن براقیت شیشه می‌شود در واقع نوعی کلکسیون شیشه فشرده به شمار می‌آید.

شیشه ساتینا به طور معمول، با رنگ پاستلی رنگ آمیزی می شود و رنگ آبی در این زمینه بسیار رایج و محبوب است. و نسبت به شیشه های دیگر مقاومت بالاتری دارد اما از لحاظ مقاومت و ضخامت مانند شیشه سکوریت است و در مقایسه با شیشه سند بلاست بسیار صاف و یکدست است.

شیشه سند بلاست

یکی دیگر از انواع شیشه های مات شیشه سند بلاست است که از پاشیدن پر فشار نوعی ماسه ی خاص توسط دستگاه های سندبلاست تولید می شود. سندبلاست همان پاشش شن روی شیشه با فشار بالا است. ذرات شن روی شیشه اثر گذاشته و حجم بسیار کمی از روی شیشه را بر می دارد و باعث ماتی شیشه می‌شود.

معایب شیشه سندبلاست

  • هزینه سندبلاست شیشه بسیار بالاتر از برچسب های شیشه مات کن می باشد.
  • انجام سندبلاست روی شیشه تقریباً ۱۰ – ۱۲ روز کاری زمان می برد ولی مات کردن شیشه با برچسب نهایتاً یک روزه انجام می شود.
  • سطح شیشه سند بلاست برخلاف شیشه ساتینا صیقلی نمی‌باشد.
  • مهمترین ایراد این روش این است که پس از اجرا، دیگر امکان تغییر طرح روی شیشه را نداریم و اگر تصمیم به تغییر طرح باشد باید روی شیشه یک لایه ساییده شود و یا با شیشه جدیدی این کار را انجام دهیم.
  • برای سندبلاست شیشه باید شیشه ها از محل خود بازشوند و تا کارگاه حمل شود و پس از اتمام عملیات مجدداً به محل قبلی برگشته و در جای خود نصب شود ولی برای استفاده از برچسب شیشه مات کن دیگر نیازی به حمل شیشه ها نیست و این کار در محل انجام می شود.

تفاوت شیشه ساتینا و سند بلاست

  • میزان ماتی
  • نحوه تولید
  • صیقلی بودن سطح
  • طرح دار بودن

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 3.8]
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *