مجتمع مسکونی گلستان در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ مترمربع با همکاری مشترک دفتر معماری رازان و گروه اکسیدال طراحی و اجرا شده است.

مجتمع مسکونی گلستان

 

اطلاعات پروژه
نامساختمان مسکونی گلستان
آدرستهران، خیابان پاسداران، انتهای خیابان گلستان ششم
دفتر مشاوردفتر معماری رازان
معمارسید نوید امامی
تیم طراحینسیم نوری، بهروز صمدی، گل افروز اعلانور، حامد احمدی، مینو پور رحمت، آرش رضایی زادگان، شقایق دانشمند، یزدان ابراهیمی
مساحت زمین1200 متر مربع
مساحت ساخته شده8000 متر مربع
نوعمجتمع مسکونی
اعتباراتفینالیست جایزه معمار در بخش مجتمع مسکونی، مجله معمار، ۱۳۹۶

همکاری مشترک گروه اکسیدال و دفتر معماری رازان در این پروژه

گروه فنی مهندسی اکسیدال در این پروژه به اجرای نرده شیشه ای توکار (دفنی) و نرده شیشه ای اسپیگات در حیاط این مجموعه پرداخته است.

هندریل یا نرده های شیشه ای گروه اکسیدال شامل مجموعه ای از پروفیل های اختصاصی می باشند که منحصرا به این مجموعه تعلق دارند و دارای تنوع زیادی از اتصالات نیز هستند.

برای ثبت سفارش و یا مشاوره با کارشناسان بخش فروش مجموعه اکسیدال به صفحه تماس با ما مراجعه نمایید.

شرح و اطلاعات پروژه مجتمع مسکونی گلستان

پروژه مسکونی گلستان در زمینی به مساحت ۱۲۰۰ مترمربع و در کوچه ای عریض و بن بست واقع شده که نزدیکی به منطقه ی نظامی آن را با محدودیت ارتفاعی ۲۰ متری مواجه کرده است.

ساختمان دارای ۵ طبقه روی زمین و چهار طبقه زیرزمین است که بنا به خواسته ی کارفرما ۲۳ واحد با متراژ متنوع در آن تعبیه شده است.

درطبقات اول تا پنجم چهار واحد و در طبقه همکف سه واحد جانمایی شده است. زیرزمین های اول تا سوم به پارکینگ و انبار اختصاص یافته که دلیل آن پیش بینی تا سه واحد پارکینگ برای واحدها است. در زیرزمین چهارم فضاهای تاسیسات، استخر، سالن اجتماعات، سالن ورزش و فضاهای جانبی آن ها قرار گرفته اند.

طراحی و اجرای نورگیرهای پروژه

در زمین های شمالی که بنا از سه جهت بسته است چیدمان متداول طبقات چهار واحدی به شکلی است که ۲ واحد نور مستقیم از حیاط و ۲ واحد نور غیر مستقیم از دو نورگیر شرقی و غربی دریافت می کنند.

در این جا با پراکنده کردن و افزایش تعداد نورگیرها در سطح پروژه، تامین نور برای ۳ واحد به طور مستقیم و برای واحد پشتی از سه نورگیر مجزا در سه ضلع امکان پذیر شده است. فضای جلوی آسانسورها و بخش های میانی واحد های بزرگتر هم از نور طبیعی بهره مند شده اند.

فضای آرام به همراه حریم سبز درختان مجتمع مسکونی گلستان

فضای آرام کوچه که ناشی از عرض مناسب و بن بست بودن آن است و نیز منظر و حریم مناسبی که توده سبز درخت موجود در حیاط ایجاد کرده، طراحان را بر آن داشت تا توجه ویژه ای به جداره ی اصلی پروژه داشته باشند. از این پتانسیل برای بهبود کیفیت فضاهای داخلی و ارتباط مناسب با حیاط و شهر استفاده شده است.

در این میان نقش تراس ها به عنوان فضاهای این جداره یِ ارتباطی پررنگ تر می شود. ایجاد تراس هایی با ارتفاع دو طبقه که به هم مشرف نباشند چالشی بود که جداره بیرونی پروژه را به تراس هایی پلکانی شکل تبدیل کرد که پاسخی به تناسبات خوابیده ی نما نیز بود.

سایه روشن ها و فضاهای پر و خالی ایجاد شده و امتداد آنها به داخل بنا در راستای ارتقای کیفیت فضای زندگی صورت گرفته است و انتخاب متریال با در نظر گرفتن جداره های همجوار انجام شده است.

ترکیب معماری مدرن و سنتی در مجتمع مسکونی گلستان

با ساخته شدن ساختمان های جدید در یک کوچه و تخریب بنا های قدیمی، تصویر اهالی از محله شان مخدوش و کم کم از بین می رود و بعد از مدتی همه شکل ها کاملا تغییر می کند.

برای احترام به خاطره ی بصری اهالی از جداره ی کوچه شان تصمیم بر آن شد که دیوار محوطه ملک قدیمی حفظ شده و برای بازشوها جداره ای شیشه ای در نظر گرفته شود تا اهالی کوچه دید پیوسته ای از نما را از خلال دیوارهایی که به آن تعلق خاطر بیشتری دارند تجربه کنند.

طراحی و اجرای حیاط مجتمع مسکونی گلستان 

حیاط در قطعات شمالی عموما مسیر دسترسی به ساختمان است که غالبا با فضای سبز و آبنما تزیین می شود. در این پروژه با پایین بردن بخشی از حیاط به اندازه ی یک طبقه و حفظ مسیر دسترسی به شکل یک پل، فضایی نیمه محصور، امن، و با فاصله از محیط بیرون ایجاد می شود. این فضا برای بازی کودکان و استراحت ساکنین اختصاص یافته است.

طبق ضوابط شهرداری تغییر کد حیاط، فارغ از نحوه ی استفاده از آن، افزایش تعداد طبقات بنا و جریمه ی مالک را به همراه دارد. نبود فضای تعامل با شهرداری در این خصوص و عدم امکان سوء استفاده مالک از این فضا بدلیل نحوه ی طراحی آن باعث شد تمهیدات لازم برای این فضا پیش بینی و اجرا شود.

پس از پایان کار سطوح اضافی کف حیاط برچیده و فضایی جدید با کاربری ای که نیاز آپارتمان های امروزیِ تهران است بوجود آمد.

 

جهت مشاهده سایر پروژه ها به اینجا مراجعه کنید.

هم چنین شما می توانید تمامی محصولات مجموعه اکسیدال را در اینجا مشاهده نمایید.

سایر پروژه ها

پروژه ویلای شخصی بابلسر
ویلای مدرن شهرک دریاچه آقای رحیمی تبار واقع در لواسان کاری از معمار سابین هوشی
ویلای خانه افرا واقع در لواسان کاری از ادیب خائیز رامتین طاهریان و استودیو راوی
پروژه ویلای شخصی واقع در لواسان کاری از دفتر و استودیو معماری مهندس کامران حیرتی
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]
اکسیدال
  • آدرس دفتر

    قیطریه، خیابان روشنایی، خیابان بهار شمالی، کوی جلیل زاده، پلاک 6، واحد 4

  • آدرس شوروم

    تهران، انتهای اتوبان حکیم غرب، تقاطع لشگری، ساختمان کاردل