کتابخانه و مرکز اسناد علمی و اطلاع رسانی دانشگاه علم و صنعت ایران اثر زنده یاد استاد فرهاد احمدی در سال ۹۸ به بهره‌برداری رسید.

کتابخانه و مرکز اسناد علمی و اطلاع رسانی دانشگاه علم و صنعت ایران

 

این ساختمان به متراژ ۱۲۰۰۰ مترمربع و اسکلت ساختمان (ستون‌ها، تیرها و تاوه‌ها) به صورت کامپوزیت از ترکیب فولاد و بتن است. بخش‌های مختلف ساختمان شامل مخزن کتاب باز در طبقه ۱-، سایت کامپیوتر و مرکز انفورماتیک در طبقه ۲- و مخزن بسته در طبقه ۳- می‌باشند. قفسه‌های کتاب سالن مخزن باز به صورت پلکانی طراحی شده و نورپردازی در تالار مخزن به صورت نور طبیعی است.

سایت کامپیوتر مجهز به ۲۱۰ سیستم می‌باشد که ۹۰ سیستم برای خواهران و ۱۲۰ سیستم برای برادران پیش‌بینی شده است. گنجایش سالن‌های مطالعه برای خواهران ۹۶ نفر و برای برادران ۱۳۶ نفر در نظر گرفته شده است.

اطلاعات پروژه
نامساختمان کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد امام رضا
معمارفرهاد احمدی
شرکت مشاوردفتر معماری فرهاد احمدی
پیمانکار و مجریشرکت قدر کار
نوعاداری و آموزشی
سال بهره برداری1398
متراژ12000 متر مربع
تعداد طبقات3 طبقه (1-، 2- و 3-)
آدرستهران، میدان رسالت، خیابان حیدرخانی، دانشگاه علم و صنعت ایران
کارفرمادانشگاه علم و صنعت ایران

پوشش شیشه ای سازه های آسانسور

در این پروژه جداره های شیشه ای با سیستم اتصالات نقطه ای جهت پوشش سازه های آسانسورها در نظر گرفته شده است. این جداره ها علاوه بر سادگی، زیبایی چند برابری و شفافیت حداکثری را به همراه دارند.

در سیستم اتصالات نقطه ای (Point fixing system) داخل قطعات در محل اتصال شیشه به قطعه نگهدارنده قطعاتی از جنس پلی آمید تعبیه شده است. این قطعات مانع از اتصال شیشه به فلز می شوند. در واقع نقش ضربه پذیری و عدم انتقال تنش به شیشه را بر عهده دارند.

سازه ورودی در قسمت اداری

بخش سازه های نگهدارنده شیشه ترکیبی از سازه های کششی، کلمپ و اتصالات نقطه ای می باشند. رادهای فولادی به قطر 25 میلی متر وظیفه اصلی انتقال بارها به سازه اصلی را بر عهده دارند. بر روی این راد های فولادی قطعه اتصالی به صورت اختصاصی ساخته و نصب شده است که اتصال بین شیشه و سازه توسط آن انجام می شود.

در نهایت شیشه ها توسط Routel به قطعه کلمپ متصل می گردند. مزیت این سیستم در حداقلی بودن سازه های نگهدارنده و شفافیت حداکثری فضا می باشد. کلیه قطعات طراحی شده طبق درخواست کارفرما از پوشش رنگ پودری کوره ای بهره می برند. ضخامت و نوع رنگ با توجه به محل نصب و ماندگاری مناسب از نوع پوشش های مقاوم جهت فضاهای خارجی تهیه و اجرا شده است.

نرده های شیشه ای رمپ های شماره 1، 2 و پلکان های داخلی

در این مجموعه نرده های شیشه ای در فضا های گوناگون توسط سیستم اتصالات نقطه ای طراحی و اجرا شده است. متراژ تقریبی این نرده ها 500 متر مربع می باشد.

تمامی قطعات ساخته شده توسط مجموعه اکسیدال طراحی گردیده اند. محاسبات طبق استانداردهای امنیتی طراحی انجام گرفته و پس از مدل سازی و تست نهایی تایید کارفرما در این مجموعه به اجرا درآمده اند. متریال مورد استفاده در این سیستم استیل ۳۰۴ یوده که مورد استفاده در صنایع مختلف می باشد. این متریال از مقاومت بالایی در مقابل زنگ زدگی و خوردگی بهره می برد.

تمامی شیشه های نرده ها دارای ساختار مناسب جهت باربری و تامین امنیت در فضاهای پر تردد می باشند. این شیشه ها شامل شیشه های تک جداره دو لایه ۸ میلی متر و لمینت به ضخامت 1.52 میلی متر و ضخامت مجموع 17.52 میلی متر می باشند.

نرده های کابل های کششی در قسمت بام

در این بخش طبق درخواست کارفرما و طراح مجموعه جناب آقای دکتر فرهاد احمدی حفاظ های بام با سیم های بکسل گالوانیزه و پایه های فولادی اختصاصی طراحی و اجرا گردیده است. کلیه پایه های فولادی به دلیل طرح خاص کارفرما توسط برش سی ان سی از ورق های فولادی ساخته و دارای پوشش گالوانیزه گرم می باشند. این پایه ها مقاومت بسیار بالایی در مقابل شرایط جوی گوناگون دارند.

قطعات اختصاصی مجموعه اکسیدال در این قسمت جهت کشش کابل ها زیبایی چند برابری به این سیستم داده است. از مزایای این قطعات می توان به این نکته اشاره کرد که قابلیت رگلاژ دائمی دارند و در هر زمان که بر اثر انبساط و تغییرات دمایی از کشش کابل ها کاسته شد به سادگی و توسط یک آچار معمولی کابل ها به کشش حداکثری می‌رسند.

جداره  شیشه سالن های همایش کتابخانه و مرکز اسناد علمی دانشگاه علم و صنعت

در این بخش طبق نظر جناب آقای دکتر فرهاد احمدی سازه های نگهدارنده به صورت معلق طراحی و نصب شده‌اند که در اصطلاح به آن ها Metal fin یا تیغه های فولادی گفته می شود. بر روی این تیغه های فولادی قطعات خاصی نصب شده اند که امکان نصب Routel ها را فراهم می کنند. در واقع در این سیستم سازه نگهدارنده معلق و اتصالات از نوع نقطه ای می باشند.

مزایای استفاده از سیستم Metal Fin که برای استفاده تا ارتفاع حدود ۶ متر کاملاً مناسب می باشد:

1) عدم وجود سازه نگهدارنده در تراز ارتفاع کف و تا ارتفاع ۲.۷۰ که بسیار شرایط مناسبی جهت قرار دادن هرگونه دکور و تردد انسانی را فراهم می کند.

2) سیستم اتصالات نقطه ای که نوعی از آن به اسپایدر معروف می‌باشد خاصیت لرزه گیری و انعطاف پذیری در مقابل زلزله و یا نشت های احتمالی ساختمان را دارند که در این سیستم در نظر گرفته شده است.

3) تیرهای فولادی نگهدارنده که توسط برش CNC ورق های فولادی تولید می گردند، این قابلیت را دارند که در فرم ها و ابعاد گوناگون تولید گردند و در پوشش های مختلف و رنگ های گوناگون ساخته شوند.

جداره شیشه ای در قسمت اتاق کنترل کتابخانه و مرکز اسناد علمی این دانشگاه

در این قسمت از مجموعه جداره ی شیشه ای مورد نظر توسط شیشه هایی با طلق مات و اتصالات نقطه ای خاصی طراحی و نصب شده است. اتصالات این بخش از نوع نقطه ای و به صورت توکار داخل شیشه قرار می گیرند و هیچ گونه زائده ای از شیشه مشخص نمی شود. در واقع قطعات نگهدارنده کاملاً با سطح شیشه هم سطح می باشند.

یکی از دلایل استفاده از طلق مات در این بخش می توان به مسائل بهداشتی و نظافت آسان شیشه اشاره کرد. چرا که در صورت استفاده از شیشه های سندبلاست شده نظافت و شرایط نگهداری سختی برای نیروهای انسانی دارند و به سادگی تمیز نمی شوند. در شیشه های لمینت شده با طلق مات سطح شیشه کاملاً صیقلی می باشد و نظافت آن به راحتی صورت می گیرد.

در این نوع شیشه ها با توجه به نوع لمینت به کار رفته نور کافی به قسمت مورد نظر انتقال داده می شود و در عین حال دید بیرونی نیز به کلی محصور می گردد.

پارتیشن های اداری و جداکننده ها

در بخش های اداری این کتابخانه از پروفیل های اختصاصی پارتیشن های تک جداره مجموعه اکسیدال استفاده شده است. این پروفیل های آلومینیومی به صورت کاورهای دوطرفه و نگهدارنده طراحی شده و مناسب فضاهایی تا ارتفاع ۳ متر می باشند. در قسمت اتصال شیشه به شیشه نیز از چسب های مخصوص دو طرفه بین شیشه ها استفاده می گردد. این چسب ها علاوه بر اتصال بین شیشه ها و کاهش لرزش حداکثری، دور از دید و کاملا مخفی هستند.

دستگیره های درب‌ های تمام شیشه ای داخلی نیز طبق طراحی مجموعه به صورت اختصاصی ساخته شده اند. پروفیل های آلومینیومی این مجموعه از دو قسمت اصلی تشکیل شده است:

قسمت اول پروفیل شامل قطعه نگهدارنده و راهنما می باشد که به صورت سرتاسری و خطی نصب می گردد. قطعه دیگر به صورت منقطع بر روی پروفیل اصلی قرار می گیرد و توسط اتصال پیچ و مهره دو طرف شیشه را تحت فشار قرار می دهد. این کار باعث ایجاد یک اتصال کاملا مستحکم و با حداقل لرزش و نهایتاً منجر به داشتن پارتیشن شیشه ای کاملا ایستا و بدون لرزش می شود.

کاور های دو طرفه این پروفیل امکان داشتن پوشش های مختلف را دارا می باشد که در رنگ ها و آنادایزهای گوناگون قابل تهیه هستند.

نرده های فولادی رمپ ها به همراه نور پردازی داخلی

در رمپ های غربی و جنوبی این مجموعه یک مدل هندریل دیواری طراحی و نصب شده است. این هندریل از ورقه های فولادی و پوشش رنگ پودری ساخته شده است. در طراحی این مدل هندریل نیز محل قرارگیری چراغ های LED در نظر گرفته شده است.

 

جهت مشاهده سایر پروژه ها به اینجا مراجعه کنید.

هم چنین شما می توانید تمامی محصولات مجموعه اکسیدال را در اینجا مشاهده نمایید.

پروژه ویلای شخصی بابلسر
ویلای مدرن شهرک دریاچه آقای رحیمی تبار واقع در لواسان کاری از معمار سابین هوشی
ویلای خانه افرا واقع در لواسان کاری از ادیب خائیز رامتین طاهریان و استودیو راوی
پروژه ویلای شخصی واقع در لواسان کاری از دفتر و استودیو معماری مهندس کامران حیرتی
پروژه کارخانه سن ایچ - اکسیدال
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 5 میانگین: 4.8]
اکسیدال
  • آدرس دفتر

    قیطریه، خیابان روشنایی، خیابان بهار شمالی، کوی جلیل زاده، پلاک 6، واحد 4

  • آدرس شوروم

    تهران، انتهای اتوبان حکیم غرب، تقاطع لشگری، ساختمان کاردل